UnitIT’s 30 Seconden Dinsdag – Back-up Datacenter

UnitIT's "30 Seconden Dinsdag" 002, uw gegevens in ons datacenter

In deze "30 seconden dinsdag" tonen wij hoe wij omgaan met de gegevens van FirstClassICT, de cloud in ons datacenter t.b.v. van onze klanten.

Klik hier of op onderstaand plaatje.

Abonneer op ons YouTube-kanaal

Op ons FirstClassICT-platform, wordt alle data opgeslagen en gedurende de gehele dag worden er een verschillende kopieën gemaakt ('disk to disk'). Elke nacht vindt ook de archivering op tapes plaats ('disk to tape'). Deze tapes worden een aantal keren per week, door onszelf, opgehaald in ons datacenter en daarna 'off site' voor langere tijd in een brandvertragende kluis bewaard.

Met deze werkwijze hebben we, op diverse media, altijd de actuele gegevens beschikbaar. Wanneer wij gegevens moeten terugzetten uit het recente verleden (enkele dagen), kunnen wij deze in de regel terugvinden in onze 'disk to disk' kopieën. Wanneer het verzoek komt van onze klanten om gegevens van wat langer geleden terug te zetten, vinden wij deze op de back-up tapes. Afhankelijk van de wensen van onze klanten - overeengekomen in een SLA - kunnen wij zelfs gegevens herstellen van vele maanden geleden.

Op ons YouTube kanaal laten we, middels korte filmpjes, zien wat ons bezighoudt, wat we doen en wie wij zijn. We hopen dat je je abonneert op ons kanaal en dat onze filmpjes jou helpen om je ICT te verbeteren.

Abonneer op ons YouTube-kanaal

Comments are closed.