Een op de vijf bedrijven doelwit van hackaanval

Een op de vijf bedrijven met minimaal tien medewerkers heeft vorig jaar last gehad van een hackaanval.

De helft van die bedrijven heeft dat ook geld gekost. Hackaanvallen komen relatief vaak voor bij bedrijven in de financiële sector en bij energiebedrijven; de horeca is relatief immuun voor aanvallen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Bedrijven hebben bijvoorbeeld last van ransomware (13%) of van verstoringen waardoor ze niet meer kunnen werken. Overigens komen ict-storingen waardoor bedrijven in de problemen komen nog altijd vaker voor: 43 procent van de bedrijven had last van een ict-storing, terwijl 13 procent niet meer kon werken door een hackaanval.

Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans dat het is getroffen door een hackaanval: van de bedrijven met meer dan 500 werknemers had 41 procent er mee te maken, terwijl dat bij bedrijven van tussen de 10 en 20 personen maar 15 procent was.

Ook veel mkb'ers hebben last van hackaanvallen. Bedrijven met tussen de 50 en 100 werknemers hadden in 26 procent van de gevallen last van een aanval, terwijl dat bij bedrijven met tussen de 100 en 250 werknemers 34 procent was.

No more hacks!

UnitIT is een campagne gestart om ondernemers te helpen met bewustwording middels het geven van zeer nuttige informatie en tips tijdens een gratis informatiesessie. Zie hiervoor:

NO MORE HACKS! (www.NoMoreHacks.nl)

Comments are closed.